tisdag 7 augusti 2012

Norrlandssnäckor med hjortron




 


 








   




Ca 10 stycken

Drygt 1 1/2 dl smör
Drygt 1 1/2 dl florsocker
Drygt 1 1/2 dl vetemjöl
2 äggvitor

Fyllning: vaniljglass, hjorttronsylt

1. Rör smör och socker pösigt, tillsätt vispade äggvitor och sist mjölet.
2. Mjöla en smörd plåt.
3. Markera med en tallrik ringar ca 12 cm i diameter i mjölet.
4. Bred ut smeten tunt i ringarna och grädda i 225 grader i 4-5 minuter tills de får lite färg på kanterna.
5. Lossa kakorna omedelbart från plåten med palettkniv och forma till snäckor över ett glas eller kopp. Kakorna kan värmas i ugnen om de hinner stelna.
6. Skiva upp glass strax innan servering och häll över varm hjortron.

3 kommentarer:

  1. hej
    hur tunt ska smeten vara i ringarna?

    SvaraRadera
  2. Degen ska inte gå sönder förstås men försök breda ur smeten så tunt som möjligt. Vad kan jag gissa ca 1 mm tjock. Lycka till!

    SvaraRadera