:
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
rivet skal av 1/2 citron
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 blad gelatin
1 1/2 dl vispgrädde
1 burk kesella
3 msk florsocker
Topping:
1 dl vispgrädde
2 blad gelatin
1 pkt frysta hallon
3 msk florsocker
Rör smör och socker poröst. Tilsätt ett ägg i taget och rör om väl. Smaksätt med citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en väl smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.
Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur och smält på svag värme. Vispa grädden och blanda med kesella och florsocker. Rör ner gelatinet.
Dela kakan i två bottnar. Lägg samman med fyllningen emellan.
Toppingen: Vispa grädden och spritsa runt tårtan. Blötlägg gelatinbladet. Koka upp hallon och socker. Krama ur gelatinbladet ovh vänd i det varma hallonet. Rör om. Låt stå så den svalnar något. Bred sedan över kakan. Låt stå svalt. Servera den gärna med några färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar