torsdag 9 februari 2012

Sylviabakelser

Ingredienser:

1 st färdig tårtbotten
Hjortronmousse
Blåbärsmousse
Vit choklad
Mörk choklad

Garnering: hjotron, blåbär och chokladhjärtor


Blåbärsmousse:
2 gelatinblad
2 dl blåbär
2 1/2 msk socker
2 äggulor
1 1/2 dl vispgrädde

Hjortronmousse:
2 gelatinblad
3 dl hjortron
3 msk socker
2 äggulor
1 1/2 dl vispgrädde

Mousserna: Görs var för sig. Lägg gelatinet i kallt vatten. Mixa eller koka upp bären och lägg på en sil för att ta bort lite vätska. Vispa socker och äggulor. Blanda med bären. Smält och rör ner gelatinet. Vispa grädde och vänd ner den. Rör om.


Ta ut runda kakor ur tårtbotten med hjälp av en lite större kaffekopp ca 6 cm i diameter. Forma cylindrar av smörpapper och ställ över bottnarna (jag tog dubbla tårtbottenskakor per bakelse). Fyll först med blåbär och sedan med hjortronmousse. Låt stå kallt ett par timmar.

Smält vit choklad i vattenbad och färga den med en röd karamellfärg. Vill du ha rosa färg så ta bara lite mindre av den röda färgen. Förberädd en plastpåse och gör ett litet hål i kanten. Fyll påsen med den färgade chokladen. Ta fram smörpapper och rita små hjärtan på den. Spritsa chokladhjärtan på smörpappret. Gör samma sak med den mörka chokladen.
När alla hjärtan är färdiga lägg de i frysen.

Ta ut bakelser från kylen och ta bort försiktigt smörpapper.Ta även hjärtan från fräsen. Garnera bakelser med båbär, hjortron och chokladhjäta. 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar