söndag 3 juni 2012

Mjuk blåbärskaka med lime och citron




















älskar liljekonvalj. kanske ska göra en liljekonvaljtårta någon gång =)








Ca 14 bitar

75 g smör
1dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1/2 citron
rivet skal av 1 lime
1 1/2 dl frysta eller färska blåbär

Garnering
kristyr på tubb

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Smält smöret och häll i mjölken.
3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
4. Tilsätt smörblandningen och rivet skal från citron och lime.
5. Häll smeten i formen. Blanda i blåbär och fördela detta ovanpå smeten. Rör inte bara formycke. Blåbären färgar av sig och smeten kan bli grå i färgen. Inte så snygt, tycker jag. Därför låter jag bli att röra förmycke.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Känn med en sticka så att den är klar. Ta ut kakan och låt vila en stund i formen innan du stjälper upp den och låter den svalna.
7. Garnering:Ringla glasyren över kakan och låt stelna. Har du ingen kristyr hemma kan du göra den själv av florsocker och vatten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar