onsdag 11 januari 2012

Sachertårta

Täckt Sachertårta


Räcker till 10 personer










































Det här behöver du:

150 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 strukna msk kakao


CHOKLADMOUSSE
150g mörk blockchoklad
2 äggulor
2 msk starkt kaffe
2 äggvitor
2 dl vispgrädde

Fyllning
aprikosmarrmelad
Garnering300-400g blå sockermassa





Så här gör du:


Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölet och mjölkblandningen växelvis i äggsmeten. Häll i en väl smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Prova med en sticka. Låt svalna.
Moussen: Bryt chokladen i bitar och smält i mikro eller vattenbad. Rör ner äggulorna och kaffet. Vispa äggvitor och grädde var för sig och vänd ner chokladen.
Dela kakan i 3 bottnar. Lägg på mousse och täck med nästa botten, bred på marmelad och täck med den tredje botten. Låt stå kallt minst en timme.
Garnering:
Kavla ut blåa marsipanen och täck tårtan. Garnera med små figurer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar