måndag 30 januari 2012

Hjärtebullar för valentindagen

Hjärtebullar för valentindagen








                                                                          


Ingredienser:

Deg:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 70 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk kanel

Pensling:

  • 1 ägg

Garnering:

  • pärlsocker   

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen.








              

Skär rektanglar i den utkavlade plattan ca. 20 * 15 cm och rulla ihop. Vik sedan dem på mitten.




  

Gör en snitt på mitten ca 3 cm från toppen.



Vik ut " vingarna" åt sidan så det formas som ett hjärta.
















 Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på Hjärtbullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.




 
 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar