Very cherry chocolate cake
En typisk amerikansk kaka med amerikanskt utseende och smak. Riktig god.
Bottnar:
2 ägg
2,5 dl starkt kaffe
2,5 dl filmjölk
1,25 dl neutral olja
3,5 dl vetemjöl
6 3/4 dl strösocker
2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
500 g mascarpone
1,5 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljsocker eller 1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vispgrädde
2,5 dl körsbärssås
Topping:
100 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Garnering:
körsbär fråm körsbärkompot eller färska bigaråer
Gör så här
1.Vispa ägg, kaffe, matolja och filmjölk tillsammans.
2. Blanda alla torra ingedienser i en bunke. Tillsätt dem sedan till äggsmeten. Vispa på en långsam hastighet.
3. Förberädd 3 st. bakformar ca 20 cm i diameter. Lägg i bakplåtspapper i varje form. Fördela smeten i de tre bakformar (samma mängd i varje form).
4. Grädda kakorna ca 35 minuter i 175 grader mitten på ugnen. Kolla med provstickan och se om bottnarna är torra. Kakorna ser kladdiga ut på ytan men så ska det vara.
5. Ta ut kakorna och låt de svalna i formar.
6. Ta bort bottnarna från formarna och lägg de var för sig i frysen ca 30 minuter (det blir lättare att montera kakan eftersom bottnarna är något kladdiga)
7. Vispa under tiden mascarpone, socker, vaniljpulver och grädde till en kräm. Tillsätt körsbärssåsen och vispa.
8. Ta bottnarna från frysen. Lägg på den första ett lager med mascarponekräm. Ta den andra kakan och lägg på krämen igen. Och sedan den tredje kakan och på med krämen. Bred resterande kräm runtom tårtan. Låt stå i kylskåpet ca 1/2 timme innan du lägger på chokladkräm.
9. Smält chokladen i vattenbad. Rör i grädde och smör. Låt svalna innan den fördelas över kakan. Garnera tårtan med körsbär eller bigaråer.
Den ser extremt god ut :)
SvaraRaderaTack Martina. Den är väldig god den här tårta. Jag ska göra den snart igen. Den här gången till mannens jobb.
SvaraRadera