Tårta med blåbärsmousse
Du behöver:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning: Blåbärsmousse
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp och delas. Fyll tårtbottnar med blåbärsmousse.
Blåbärsmousse:
200 g blåbär, färska eller tinade frusna
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g philadephiaost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mixa bären. Hetta upp en del av de mixade blåbären i en kastrull och smält gelatinet. Blanda resten av de mosade blåbären med socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Låt stelna i kylen innan du fyller tårtan.
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning: Blåbärsmousse
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp och delas. Fyll tårtbottnar med blåbärsmousse.
Blåbärsmousse:
200 g blåbär, färska eller tinade frusna
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g philadephiaost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mixa bären. Hetta upp en del av de mixade blåbären i en kastrull och smält gelatinet. Blanda resten av de mosade blåbären med socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Låt stelna i kylen innan du fyller tårtan.
den här var väldig fin tårta.
SvaraRaderatack.
SvaraRadera